آغاز برگزاری سلسله‌جلسات نقد و بررسی اسناد هوش مصنوعی در پژوهشگاه فضای مجازی

نخستین جلسه نقد و بررسی اسناد هوش مصنوعی به همت گروه مطالعات اخلاقی پژوهشگاه فضای مجازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضای مجازی،در این جلسه سند Ethically Aligned Design توسط جواد درویش مسئول پروژه «بررسی اسناد هوش مصنوعی» که در گروه مطالعات اخلاقی پژوهشگاه در حال اجراست، ارائه شد و سپس حاضران نقطه‌نظرات خود را نسبت به این سند بیان کردند.

این سند یکی از جامع‌ترین و دقیق‌ترین متون موجود در زمینه اخلاق هوش مصنوعی و فناوری‌های خودکار و هوشمند است که توسط مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) با رویکرد باز و کار جمعی و استفاده از متخصصان زمینه‌های مختلف در سال 2019 منتشر شده است.

هدف این سند تولید یک مرجع جامع برای اخلاق در هوش مصنوعی است که شواهد نیز تحقق نسبی این هدف را تأیید می‌کند؛ زیرا اسناد متعددی که در زمینه هوش مصنوعی ارائه شده‌اند، غالبا به مطالب این سند ارجاع داده و از محتوای آن استفاده کرده‌اند.

گفتنی است این جلسه با حضور جواد درویش پژوهشگر پسادکتری فلسفه علم و فناوری دانشگاه شریف، ابوطالب صفدری دانش‌آموخته دکتری فلسفه علم و فناوری دانشگاه شریف، هاله عسکری‌نیا دانشجوی دکتری فلسفه علم و فناوری دانشگاه توئینته هلند، دلارام گلپایگانی دانشجوی دکتری هوش مصنوعی دانشگاه ترینیتی‌کالج دابلین، مهدی خلیلی دانشجوی دکتری فلسفه علم و فناوری دانشگاه آزاد هلند، پارسا زمانی دانشجوی ارشد فلسفه علم دانشگاه شریف، سید عباس مرادی مسئول گروه فناوری‌های نوین پژوهشگاه فضای مجازی و محمدمهدی نصر هرندی، مدیر گروه مطالعات اخلاقی پژوهشگاه فضای مجازی برگزار شد.