کتاب «اخلاق پزشکی در عصر فضای مجازی» در دست انتشار

کتاب «اخلاق پزشکی در عصر فضای مجازی» تهیه‌شده در گروه مطالعات اخلاقی پژوهشگاه فضای مجازی پس از تأیید ریاست پژوهشگاه و ریاست مرکز ملی در فرایند چاپ قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضای مجازی امروزه فناوری در همه‌ی ابعاد زندگی انسان نقش و تأثیر خود را ثابت نموده و تا حدودی زندگی‌ها را به خود وابسته کرده است. هر فرد روزانه با ده‌ها دستگاه و یا امکانات الکترونیک سر و کار دارد و این گستردگی روزبه‌روز در حال افزایش است. یکی از حوزه‌هایی که به‌شدت تحت تأثیر فناوری قرارگرفته، حوزه خدمات پزشکی و سلامت است. نفوذ فناوری در حوزه سلامت علاوه بر مزایای زیاد آن، چالش‌های زیادی در زمینه مسائل حقوقی، اخلاقی و حاکمیتی ایجاد می‌کند. زیرا دانش و قابلیت‌های فناوری جدید اغلب سریع‌تر از دستورالعمل‌ها و اصول موردنیاز پزشکان برای عمل اخلاقی در عرصه جدید توسعه می‌یابد. این موضوعات باعث بروز نگرانی‌ها و دغدغه‌هایی برای دانشگاهیان، صنعتگران، قانون‌گذاران، سیاست‌گذاران و مجریان سیاست‌ها و فناوری‌ها شده است. در همین راستا گروه مطالعات اخلاقی پژوهشگاه کتابی را با نویسندگی خانم نفیسه صالح‌نیا دانشجوی دکتری اقتصاد سلامت دانشگاه تربیت مدرس تهران در دست تهیه قرار داد که ضمن بررسی تغییر روابط پزشک– بیمار در عصر فناوری به بررسی مسائل و چالش‌های اخلاقی پزشکی در عصر فضای مجازی و بیان اصول پزشکی اینترنتی با توجه به فناوری‌های نوظهور پرداخته است. نظارت علمی این کتاب بر عهده خانم دکتر سعیده بابایی دکتری فلسفه علم و فناوری پژوهشگاه علوم انسانی و آقای دکتر حسین ریاضی دکتری انفورماتیک پزشکی دانشگاه تهران بوده است.