جلسه چهارم شورای گروه مطالعات اخلاقی پژوهشگاه فضای مجازی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضای مجازی، جلسه چهارم شورای گروه مطالعات اخلاقی پژوهشگاه در روز چهارشنبه مورخ 28/8/99 از ساعت 14 الی 16 به صورت مجازی برگزار شد.

در این جلسه که با موضوع بررسی پیشنهاد پروژه «تحلیل و بررسی پیامدهای اخلاقی شخصی‌سازی اطلاعات در فضای مجازی و ارائه طرح مواجهه» برگزار شد، پیشنهاد مذکور توسط آقای ابوطالب صفدری ارائه شد و حاضرین به بیان دیدگاه‌ها و نقدهای خود پیرامون این پیشنهاد پرداختند. پیشنهاد پروژه حاضر که از نوع بنیادین، راهبردی و کاربردی است، قرار است به بررسی مسئله مهم دستکاری[1] اطلاعات - که از چالش‌های مهم فضای مجازی و به‌خصوص شبکه‌های اجتماعی است- بپردازد و طرحی را برای مواجهه با آن ارائه دهد. این طرح شامل توصیه‌های سیاست‌گذارانه در کنار طراحی مفهومی یک برنامک برای مقابله با معضل دستکاری و چالش‌های آن نظیر حباب فیلتری[2] و اتاق پژواک [3]است.

شایان ذکر است که در این نشست دکتر مهدی شقاقی، دکتری علم اطلاعات دانشگاه تهران و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، دکتر سعید نریمان، دکتری اندیشه سیاسی دانشگاه تربیت مدرس و استادیار پژوهشی شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمدهادی محمودی، دانش‌آموخته دکتری عرفان اسلامی پژوهشکده امام خمینی و پژوهشگر فلسفه غرب، مهدی خلیلی، دانش‌آموخته دکتری فلسفه علم و فناوری دانشگاه شریف، ابوطالب صفدری، دانش‌آموخته دکتری فلسفه علم و فناوری دانشگاه شریف و عضو اندیشکده مهاجر، محمدمهدی فیروزآبادی، دانش‌آموخته دکتری و پژوهشگر علوم شناختی دانشگاه شهید بهشتی، سعیده بابایی، دانش‌آموخته دکتری فلسفه علم و فناوری پژوهشگاه علوم انسانی و پژوهشگر فلسفه و اخلاق فناوری، سبحان جلیلیان، ارشد فلسفه علم دانشگاه شریف و پژوهشگر فلسفه و اخلاق فناوری، بهزاد خداقلی‌زاده، دانش‌آموخته ارشد فلسفه علم شریف و عضو اندیشکده مهاجر و محمدمهدی نصر هرندی، مسئول گروه مطالعات اخلاقی پژوهشگاه حضور داشتند.

[1] Manipulation
      [2] Filter Bubble