دیدار اعضای دفتر مطالعات اسلامی با مسئول مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه های علمیه

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضای مجازی، مدیر دفتر مطالعات اسلامی، روز سه شنبه مورخ 8 مهر 1399، با حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا برته، مسئول مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه‌های علمیه در دفتر خبرگزاری حوزه در قم دیدار کردند.

حوزه نقش اول و با اولویتی در ترسیم افق حکمرانی مجازی دارد

در این دیدار ابتدا حجت الاسلام رضا حاج حسینی مدیر دفتر مطالعات اسلامی، ضمن تبریک به حجت الاسلام برته برای مسئولیت جدید، اظهار داشت:

«مهم‌ترین مسئله امروز فضای مجازی، مسئله حکمرانی است. حوزه باید برای خود افقی نو متناسب با اقتضائات مسئله حکمرانی فضای مجازی ترسیم و برای رسیدن به آن افق، مجدانه تلاش و مجاهدت کند.»

وی ضمن ابراز خرسندی از انتخاب هوشمندانه نام سال حوزه به «حوزه و فضای مجازی» افزود:

«فضای مجازی کنونی بر مبنای ایدئولوژی فکری خاصی طراحی شده و ما باید در مواجهه با آن، فضای مجازی جدیدی را متناسب با اصول و مبانی خود، بازتعریف و ایجاد کنیم. با چنین نگاهی حوزه نقش اولی و با اولویتی در ترسیم و طراحی حکمرانی مجازی دارد و برای این کار نیاز به عزم جدی و همکاری بین نهادهای حوزوی و حاکمیتی است.»

شعار «حوزه و فضای مجازی» تدبیر حکیمانه ای از سوی مدیر حوزه علمیه بود

در ادامه حجت الاسلام برته با اشاره به ضرورت ورود هوشمندانه طلاب به فضای مجازی خاطر نشان کرد:

«شعار سال حوزه با عنوان «حوزه و فضای مجازی» تدبیر حکیمانه‌ای بود که از سوی مدیر حوزه‌های علمیه ابلاغ شد که باید اندیشمندان و صاحبان ایده در این موضوع حمایت شوند و برنامه‌هایی برای گفتمان‌سازی و حضور متخصصین و کارشناسان حوزه‌های کشور در عرصه‌های مختلف علمی، آموزشی و تبلیغی فضای مجازی، در دستور کار قرار بگیرد.»

وی ادامه داد:

«در مجموع حوزه علمیه در زمینه سواد رسانه جلوتر از میانگین جامعه است چنان‌که در زمینه رمزارز‌ها پس از موضوع‌شناسی رمزارزها، الگوریتم‌ها و تحلیل آن‌ها به مرحله نظریه‌پردازی فقهی رسیده‌ایم.»

ایشان افزود:

«باید در زمینه‌ نظریه‌پردازی مناظرات و گفتگو‌های علمی صورت پذیرد که سبب تضارب آرا و پویایی نظرات فقهی در این زمینه می‌شود.»

مسئول مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه های علمیه با اشاره به پویش‌های موفقی که اخیرا انجام گرفته، گفت:

«در پویش« اگر من جای مدیر حوزه‌های علمیه بودم ...» ایده‌ها و نظرات فراوانی به دست ما رسید که با نظام‌مند کردن آن به نتایج جالب و کارآمدی رسیده‌ایم. 28 پویش کلان انجام شده که سبب ارتباط بیشتر با مخاطبان شده است.»

در پایان این دیدار طرفین بر تسریع در تبیین روند همکاری‌ها و پیاده‌سازی توافقات تأکید کردند.