دیدار اعضای دفتر مطالعات اسلامی با دبیر مجمع جهانی اهل بیت(ع)

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضای مجازی، اعضای دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی، صبح روز دوشنبه 7 مهر 1399، با آیت الله رضا رمضانی، دبیر مجمع جهانی اهل بیت(ع)، در دفتر ایشان دیدار کردند.

حوزه علمیه باید ورود ساختارمندی در تصمیم‌گیری‌های کلان حکومت داشته باشد.

در این دیدار حجت الاسلام رضا حاج حسینی مدیر دفتر مطالعات اسلامی با تبیین رسالت های دفتر مطالعات اسلامی اظهار داشت:

«حوزه علمیه باید ورود ساختارمندی در تصمیم­‌گیری­‌های کلان حکومت داشته باشد. این ضرورت در مرکز ملی فضای مجازی حس شد و دفتر مطالعات اسلامی برای ارتباط با نخبگان و اندیشمندان حوزوی و استفاده از تحقیقات و مطالعات حوزه در زمینه فضای مجازی ایجاد شده است.»

وی اضافه کرد:

«ظرفیت های بالقوه ای در حوزه وجود دارد که در صورت بالفعل شدن آن ها، تأثیر حوزه در گفتمان سازی و سیاست‌گذاری­‌ها بیش از پیش می­شود. یکی از ظرفیت­‌های بسیار ارزشمند، مجمع جهانی اهل بیت(ع) است که می‌‌تواند در زمینه نشر افکار انقلاب و اسلام و مقابله با حکمرانی غرب در فضای مجازی، تأثیرات بسزایی داشته باشد.»

مدیر دفتر مطالعات اسلامی با اشاره به فرصت­‌های موجود در کشورهای اسلامی، خاطر نشان کرد:

«یکی از پیشنهاداتی که در این زمینه وجود دارد، همکاری مشترک با کشورهای اسلامی در ابرپروژه­های فضای مجازی نظیر ایجاد شبکه‌­های اجتماعی، جستجوگر یا سیستم عامل متناسب با قواعد فرهنگی و اسلامی می‌­باشد که باعث تعمیق در روابط و کم کردن هزینه‌­ها می‌­شود. نگاه بسیاری از مسلمانان علی الخصوص شیعیان در بسیاری از کشورها، به محصولات فرهنگی جمهوری اسلامی است.»

آیت الله رمضانی ضمن ابراز خرسندی از ایجاد دفتر مطالعات ابراز داشت:

«از شنیدن فعالیت­‌های شما قلبا خوشحال شدم و ایجاد چنین مرکزی برای پیشبرد اهداف انقلاب کار بسیار بزرگی است و باعث انگیزه مضاعف طلاب برای حضور در مراکز تصمیم گیری کلان نظام است.»

وی با بیان اینکه برای همکاری بیشتر در زمینه بین الملل باید کارگروه‌­هایی ایجاد و طرح‌­هایی در این زمینه نوشته شود، افزود:

«ظرفیت مجمع، ظرفیت بسیار خوبی است و در حدود 110 کشور در ارتباطیم و درصدد توسعه این ارتباطات هستیم. وجود طلابی که به مسائل روز آگاهی داشته باشند و بتوانند از این طریق معارف اسلامی را نشر و ترویج کنند بسیار ضروری است و می­‌توانند ما را در این زمینه یاری کنند.»

دبیر مجمع جهانی اهل بیت(ع) با اشاره به ایجاد دانشنامه ویکی شیعه، خاطر نشان کرد:

«محتواهای غنی و ارزشمندی به 58 زبان مختلف جمع­آوری و نوشته شده است؛ هم چنین دانشگاه بین المللی اهل بیت(ع) با وجود دانشجویانی از سراسر دنیا زمینه مناسبی جهت همکاری­‌های بین المللی است. شبکه بین المللی ماهواره ای ثقلین نیز با رویکرد جدید به زبان های مختلف، به تبیین مکتب اهل بیت (ع) در حوزه های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی می پردازد.»

در ادامه این دیدار حجت الاسلام احمد احمدی تبار معاون امور فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت(ع) با بیان اینکه باید­ به لایه های پنهان فضای مجازی نیز اشراف کامل داشته باشیم، اظهار داشت:

«وجود متخصصینی که در فضای مجازی کار کرده­‌اند و به الزامات، مسائل، فرصت­‌ها و تهدیدهای آن اطلاع دارند بسیار حائز اهمیت است و باید قسمتی از پایان نامه های حوزه را به بررسی موضوعات فضای مجازی سوق دهیم.»

وی با بیان رویارویی جریان مقاومت اسلامی به رهبری جمهوری اسلامی با جریان غرب گفت:

«استکبار جهانی تمام امکانات خود را برای نابودی جریان مفاومت به کار برده است و ما هم وظیفه داریم که با تمام تلاش و کوشش افکار و اندیشه­‌های ناب اسلامی را در فضای مجازی منتشر کنیم و محصولاتی اسلامی و فرهنگی در این زمینه تولید کنیم.»